Zaterdagmiddag 20 April om 13:00

Apeldoorns Biljart Centrum

April 18, 2019

Op zaterdag 20 en zondag 21 april worden de laatste wedstrijden in de eredivisie driebanden gespeeld.

Voor A1 Biljarts betekent dit twee dagen achtereen een thuiswedstrijd in het Apeldoorns Biljartcentrum aan de Marktstraat.

Beide dagen wordt om 13.00 uur gestart met de spelers 3 en 4. spelers 1 en 2 starten rond 15.00 uur.

Op zaterdag 20 april wordt gespeeld tegen Aardexpress die de voorlaatste plaats in de stand inneemt met 9 matchpunten. A1 Biljarts bezet één plaats hoger de stand in de competitie met 12 matchpunten.

Aardexpress speelt met kopman Ronny Lindemann, die het opneemt tegen de kopman van A1 Biljarts: Javier Palazon. Birol Uymaz zal het voor A1 Biljarts opnemen tegen Rudy de Laet.

Christian Rudolph speelt voor A1 tegen Paul Bruijstens en Martien van der Spoel neemt het op tegen René Wijnen.

Op zondag 21 april is de laatste speeldag in de Buffalo League en ontvangt A1 Biljarts het Zeeuwse Dallinga.com die een solide 6e plaats in neemt.

Martien van der Spoel zal spelen tegen biljartlegende Raymond Ceulemans, de sympathieke en nog altijd formidabel spelende Mister 100 uit België.

Teamleider van A1 Addy Wiek zal het opnemen tegen de jeugdige Zeeuw Joey de Kok. Met deze twee partijen zal zondagmiddag gestart worden.

Het kan zondag een historische dag worden. In de tweede helft van de strijd neemt Palazon het op tegen de nummer 1 van Dallinga: Frédéric Caudron die beschouwd mag worden als één van de beste spelers van de wereld. Ook Birol Uymaz treedt dan weer voor A1 aan en neemt het op tegen Jean Paul de Bruijn. De kans is groot dat dit voor alle vier de spelers de laatste wedstrijden zijn die zij in de eredivisie mogen spelen.

De wereldbond UMB dreigt met een schorsing van drie jaar, nu deze spelers hebben besloten mee te gaan doen in de PBA-tour. De Koreaanse Professional Billiards Association organiseert diverse grote toernooien waar veel geld in om gaat. De schorsing waar de UMB mee dreigt betekent voor de spelers dat zij uitgesloten worden van deelname aan alle competities waar zij tot nu toe in speelden (zowel nationaal als internationaal) en dat zij ook worden uitgesloten van deelname aan EK's WK's en Worldcups. De vier genoemde spelers zijn niet de enige, er zijn nog vier Europese spelers die gekozen hebben voor het Koreaanse model waardoor diverse eredivisie teams in binnen- en buitenland al aan het anticiperen zijn en de transfermarkt compleet open is gegooid.

Het belooft al met al een prachtige afsluiting te worden van dit biljartseizoen in de Buffalo League met wereldtoppers die overigens altijd open staan voor een praatje met het publiek.

De toegang op beide dagen is, zoals altijd gratis.

Snel een bericht achter laten?

We proberen en streven er naar om elk bericht binnen 24 uur te behandelen.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.